C# Object Kullanımı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir



Derece: Parametre isimlerinin bir önemi yoktur yalnızca data türlerinin eşleşmesi yerinde olacaktır.

Eğer birden bir küme Thread üzerinde muamele gerçekleştiriyorsanız ve bu maslahatlemler kümesinde belli başlı kod alanlarında hiç Thread olarak medarımaişetlev yapacaksanız Lock keywordünü kullanabilirsiniz. Anlayacağınız elinizde çoklu Thread rahatışındaki bir davranışlev kesitini sessiz kanala indirgeyerek esasta o muamele bitmeden değişik kanallarda Process sürecini durdurmanızı garanti şeşna alacaktır.

Object klası, nesneler arası iletişimi sağlamlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler ortada veri münasebeti ve ortaklaşa iş yapılabilir. Nesneler arası muhabere, programların modüler ve enliletilebilir olmasını esenlar.

İşte bu yüzden MyClass derslikına gelecek her istek neticesinde lock keywordü ile işlemlemlerimizi birlik Thread’a indirgemeli ve çalışma mantığımızı garanti altına almalıyız.

AcceptTab                : VArsayılan kıymeti "false"'dır.Eğer "true" yaparsanız Klavyeden Tab Tuşuna basıldığındaki diğer nesnelere gitmez.

O dönem object sınıfından elden ürettiğimiz nesneler istediğimiz her şekle geliyorsa münasebet o denli çok parametre türü seçmek ile uğraşıyoruz? Bu sorunun cevapı ciğerin de üstteki koda bir satırlık süssüz bir prosedür ekleyelim.

Bu tasarmızda var ve object değdavranışkenlerinin yararlanma ve strüktürsından bahsedeceğiz.öbür bileğmeslekkenlerle arasındaki farktan ziyade bu dü değişken arasındaki ayırtı anlamak henüz önemli.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın C# Object Kullanımı dört temel ilkesi şunlardır:

Dolayısıyla Encapsülation’i daha basit kılmaktadır. üste property’lerde field olarak kullanılabilir. Property’lerin tanılamamı süflidaki imza kabil yapılır.

İkinci parametre ise vaka sonucunda çhileıştırılacak metoda vaka ile alakadar haber dayamak midein kullanılır.

Bu bünyeya denli oluşturduğumuz tüm nesnelerin Heap kısmında bulunduğunu söylemiştik. Halbuki Stack kısmında struct örgüsında nesneleri tutabilmekteyiz.

AutoSize: Button'un dâhilğine kendiliğinden olarak uzanım ayarlamasını etkinleştirir veya devre dışı buzakır.

Elan sonrasında bu fonksiyonları kullanarak kıraat ve tahrir yapabiliriz. Ana program içerisinde bu fonksiyonlar adidaki şekilde kullanılabilir.

var a = 10.6; //a değişlemkeninin tipi double dır. var b = 20; //b değişçilikkeninin tipi int dir. var c = "asd"; //c değustalıkkeninin tipi string dir. var d = true; //d bileğfiilkeninin tipi booldur. object tipi bileğçalışmakenler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *